Gratis verzending in heel Nederland
Melk reiniger

Melkschuimreinigers

Bij gebruik van bijvoorbeeld verse melk in een cappuccino wordt de melk opgewarmd en opgeschuimd. Erg lekker, maar de melk die voor de koffie wordt gebruikt is afkomstig van koeien, die bacteriën bevatten. Deze bacteriën moeten bestreden worden, anders wordt de melk zuur.
Gebruik een melksysteemreiniger om deze bacteriën in het melksysteem van de machine te neutraliseren. Dit is een manier om bacteriën in melkslangen en melkopschuimers te doden.

Gebruik je elke dag een melkopschuimer? Maak hem ook elke dag schoon, maar niet elke dag met een melksysteemreiniger en zeker niet in een te hoge dosering. Overmatig gebruik van melksysteemreinigers kan bacteriën resistent maken.
Melkreinigers zijn er in vele vormen. Er zijn tabletten, poeders en vloeistoffen. Het meest effectief zijn vloeistoffen, meestal te herkennen aan verschillende (blauwe) kleuren. Aan de kleur kun je zien dat de bacteriën in de fles (die de bacteriën in de melk bestrijden) actief zijn.

 

Om melksysteemreinigers in poeder- of tabletvorm te produceren, wordt het vocht aan het middel onttrokken om een droge stof over te houden die tot poeder of tablet verwerkt kan worden. Bij dat proces verdwijnt ook een deel van de effectiviteit. Hetzelfde proces zie je bij het zetten van oploskoffie (instant of gevriesdroogd): je mist veel smaak en beleving.

De voordelen van het maken van droge stof liggen primair bij de fabrikant. In de wereldwijde distributie spelen transportfactoren een grote rol in de kostprijs van dergelijke producten.

Vloeistoffen werken ook direct, ze hoeven niet te worden opgelost in water om te mengen. Ook heb je geen vloeibare resten (onopgelost poeder). Onze voorkeur gaat dus uit naar de effectiviteit van de vloeistof: zuinig en effectief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van koffie-reiniger.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 50 reviews.